Sandefjord bibliotek

Søk i bok- og mediabasen 

Logg inn i MappaMi
Logg inn
Bibliotekets tjenester Veiledning til bibliotekets samlinger Arrangement og utstillinger på biblioteket Til Barnebibliotekets tilbud og tjenester Selvbetjening av bibliotekets tjenester Spør oss Alfabetisk innholdsregister A-Å

Leser søker bok

Bok-til-alle-bibliotek

Leser søker bok - logo


Bok til alle

Vanlige bøker er utilgjengelige for en million nordmenn. Det finnes bøker som er mer tilgjengelige. Det kan være i form av: enkel tekst, lydbøker, bøker med mange bilder, storskrift, bøker med enkelt innhold.

På Sandefjord bibliotek finner du bøker til "alle". De står samlet i egne hyller i 1. etasje. Spør oss!


Leseombud

Mange vil gjerne bli lest for. Høytlesing binder folk sammen - inviterer til samtale og bidrar til en mer meningsfylt hverdag.

Alle kan bli leseombud. Det kan være ansatte som fra før av jobber med dem de leser for; det kan være støttekontakter eller frivillige som er glade i å lese. Dersom du kan tenke deg å bli leseombud, kontakt biblioteket.

Biblioteket vil hjelpe deg å finne noe som passer å lese høyt for den enkelte. Det kan være en "tilrettelagt" bok, eller andre ting: dikt, eventyr, lokalhistorie, lokalavis osv.

Les gjerne noe du liker selv og vil at andre skal få glede av! Det er opptil deg hvor ofte du vil lese, men gjør det gjerne til en fast dag og tidspunkt. Du leser enten for en liten gruppe eller for en av gangen.

Tilbudet om leseombud går i første omgang ut til personer som bor i eldreinstitusjoner.


Kontakt oss

May Haraldsen er ansvarlig for tjenesten. Hun kan treffes på telefon eller epost. Er hun fraværende, kan Anette Østad kontaktes på telefon eller epost.

Forøvrig kan biblioteket nås pr epost eller telefon.


Leser søker bok

er en organisasjon som jobber for at alle skal ha tilgang til litteratur. De sørger for at det blir utviklet tilrettelagte bøker og hjelper bibliotek som vil tilby bøker til alle.

På søkesiden kan du finne bøker etter emne, sjanger og hvordan boka er tilrettelagt.

Søk etter tilrettelagte bøker på http://www.boksok.no

Les mer om organisasjonen: http://www.lesersokerbok.no


Sist oppdatert 22.01.2015