Sandefjord bibliotek

Søk i bok- og mediabasen 

Logg inn i MappaMi
Logg inn
Bibliotekets tjenester Veiledning til bibliotekets samlinger Arrangement og utstillinger på biblioteket Til Barnebibliotekets tilbud og tjenester Selvbetjening av bibliotekets tjenester Spør oss Alfabetisk innholdsregister A-Å

Veiledning i bruk av MappaMi

I MappaMi har du full oversikt over dine lån og reserveringer. Du kan fornye dersom ingen står på venteliste, du kan gå til søk i basen for å reservere, be om å holde av - og ikke minst: du kan lage en interesseprofil slik at du får melding pr. epost når noe nytt er kommet til biblioteket. Under får du en framgangsmåte og en forklaring på hvordan du skal gå fram.

For å ta i bruk MappaMi må du registrere epostadressen din. Det kan du også gjøre via nettet: registrer epost. Systemet sender deg da samtidig et passord. Har du glemt passordet, eller ønsker å få tilsendt det på nytt, kan du be om det: send meg passord


Innlogging i MappaMi

Når du har registrert epost og fått et passord, er du klar for å logge inn i MappaMi. Du kan klikke på MappaMi-logoen øverst til høyre. Da kommer du til innloggingssida med mer informasjon om tjenesten.

Skriv inn lånernummeret ditt. Det finner du på lånerkortet ditt, og det er de siste sifrene etter alle 0'ene. Dersom du har nasjonalt lånerkort må du taste inn HELE nummeret, i dette eksemplet: N000411171 + pinkoden du har fått tilsendt:

Nasjonalt lånekort


Innlogging i MappaMi

Alternativt kan du logge deg på med epostadressen din + pinkoden.

Det er også en mulighet til å se hverandres lån og reserveringer - praktisk feks for familier.


Oversikt over lån og reserveringer

Når du har logget inn kommer du til oversikten over lån og reserveringer. Du ser forfallsdato og hvilke lån som er fornyet/kan fornyes. Lån med lånefrist i rød skrift er forfalt. * Røde stjerner gir forklaring på hvorfor du ikke kan fornye lånet.

Lån:

Mappami

Reserveringer:

Reserveringer

Plass i reserveringskøen viser hvilken plass man har i køen, og hvor mange eksemplarer bilioteket har. Dersom det er kommet inn noe som du har reservert får du også beskjed om det i egen "boks".

Dersom du har nasjonalt lånekort og er låntakere på flere bibliotek, får du en samlet oversikt. Se fanekortet Låner, nederst på sida.


Interesseområder:

I MappaMi kan du lage deg en interesseprofil og få beskjed pr epost hver gang biblioteket har kjøpt inn noe som passer din profil. I "Interesser" (se lenke øverst på siden) finner du de emnene du har bestemt. I : "Legg inn nye interesseområder" kan du redigere profilen ved å fjerne/legge til nye områder. MappaMi tar utgangspunkt i det du har lånt akkurat nå - og tilbyr deg det som interessefelt. I tillegg er det lista opp en del temaer, emner, materiale, hvor du kan hake av for nye interessefelt, se eksempel under:

Interessefelt

Du kan også gå til søk i basen og lagre interessefelt fra det du har søkt opp der. Klikk på MappaMi-ikonet øverst på søkesida = "lagre som interesseområde".


Lånerinformasjon

Jeg ønsker å motta en gratis påminnelse pr epost, når mine lån forfaller. Biblioteket sender ut epostvarsel 2 dager før forfallsdato
Slå på automatisk lagring/historikk på det jeg låner.

NB Ved å slå på lagring av historikk samtykker du samtidig i at biblioteket har lov til å lagre denne typen informasjon om ditt låneforhold.

Biblioteket kan sende deg reserveringsmeldinger på SMS, men du har ikke registrert et mobilnummer for mottak av SMS. Det kan du gjøre på egenhånd ved å klikke her.

Under fanekortet "lånerinformasjon" kan du selv velge flere tjenester:

1) Ved å settet kryss i boksen til høyre, sender biblioteket deg en gratis påminnelse om forfall, 2 dager før fristen

2) Hvis du vil at systemet skal huske det du låner, kryss av

3) Hvis du ønsker reserveringsmeldinger på SMS, i stedet for epost, følg instruksjonen, eller be personale om hjelp


Huskeliste:

Du kan opprette ei huskeliste med titler på. Denne lista kan brukes til å legge inn titler som du av en eller  annen grunn vil huske til senere. Typisk bruk er f.eks. titler som man en gang vil lese, som f.eks. har kommet som tips på interessemailer, men som du rett og slett ikke har tid til å lese ennå.


Lykke til med MappaMi! Har du problemer, ta gjerne kontakt med biblioteket

 

Sist oppdatert  09.03.2011